Tofu steak
szuper könnyű
Tofu steak recept fűszeres páccal
A tofu steak a nyár slágere! Ezek az ízletes pácolt darabok egyenesen a grillből származnak. Elkészítésük nagyon egyszerű, és igazi ízbombák. Köszönhetően a pácnak, amelyben a tofut legalább néhány órán át áztatják. Ez rengeteg ízt ad neki, amit a grillezésből származó finom sült aroma is támogat. Jól hangzik? Mi is így gondoljuk! Tipp: Minél tovább pácolja a tofut, annál erősebb lesz az íze. Ideális esetben egy éjszakán át vagy 12 órán át.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g Tofu semleges, alternatív módon füstölt | |
2evőkanál szezámolaj vagy növényi olaj | |
2evőkanál szójaszósz | |
1evőkanál paradicsompüré | |
2evőkanál méz vegán alternatíva: agavészirup | |
3 gerezd fokhagyma | |
1teáskanál hagymapor | |
2teáskanál őrölt paprika | |
1teáskanál chilipor | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Grill opcionális | |
vagy serpenyő |
Tápértékek
188
Kalóriát
13 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Nyomja le a tofut
Tekerje a tofut egy konyharuhába, nehezítse meg valami nehezékkel, és tegye félre 30 percre.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a pácot
Hámozza meg és vágja apróra a fokhagymát, amennyire csak lehet. Keverje össze az összes többi hozzávalóval, amíg sima pác nem lesz belőle.
Megjelölés készként
3.
Pácoljuk be a tofut
Vágja a tofut hosszában 2 szeletre, tegye a páclébe, és hagyja pácolódni legalább 4 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át.
Megjelölés készként
4.
Melegítse elő a grillt
Melegítse elő a grillt magas, közvetlen hőre.
Megjelölés készként
5.
Grill tofu steakek
Grillezzük a tofu steakeket mindkét oldalukon körülbelül 4 percig. Azonnal tálalható.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.