Uborkasaláta lenmaggal
Az uborkasaláta számos változatban létezik. Ma megmutatjuk a kedvencünket: uborkasaláta lenmaggal és lime-mal. Tökéletes a következő nyári grillezéshez, a Meal Prep-hez vagy egy gyors snackhez az étkezések között. Friss, fűszeres és egészséges – mi mást kívánhatnánk még? Próbáld ki ezt a szuper egyszerű receptet!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 uborka | |
2evőkanál lenmag | |
1evőkanál cukor | |
1teéskanál lime lé | |
1evőkanál lenmagolaj | |
2evőkanál tejszín | |
1/2 metélőhagyma | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
konyhai szeletelő választható |
Tápértékek
190
kalória
12 g
szénhidrát
13 g
zsír
7 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az uborkát
Mosd meg az uborkát, reszeld le vagy vágd finom szeletekre. A szeleteket tedd a szitába, sózd meg. hagyd néhány percig lecsepegni, majd óvatosan szárítsd meg.
Megjelölés készként
2.
Elkészítjük az öntetet
Mosd meg, szárítsd meg és vágd finomra a metélőhagymát. Keverd össze az olajból, tejszínből, cukorból, metélőhagymából és lime levéből álló öntetet. Fűszerezd sóval és borssal
Megjelölés készként
3.
Keverjük hozzá a salátát
Keverd össze az öntetet az uborkával és a lenmaggal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Tieto opatrenia sa vzťahujú na ostatné členské štáty. Abweichungen sind möglich.