Wrap falafellel
A falafeles wrapek tényleg nyerőek. Gyorsan elkészíthető, szuper fűszeresek, aromásak és a levantei konyha ihlette mindent megtesz, hogy elűzze az éhséget. A wrap-be egy egyszerű paradicsomos salsa, némi spenót, csíra és falafel kerül. Egy igazán egészséges, vitaminokkal teli adag. Ráadásul ez az ízletes és vegán recept tökéletes a tervezett ételkészítéshez – dobozokba való tároláshoz. Kivéve, hogy a fokhagymás szószt esetleg nagyobb mennyiségű humuszra szeretné lecserélni, mivel munkában tölti az idjét.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 wrap | |
2adag falafel | |
2adag vegán fokhagymás szósz | |
2adag humusz | |
50 g bébispenót | |
1 paradicsom | |
1/2 lila hagyma | |
1/2csokor petrezselyemzöld | |
1EK citromlé | |
1EK olívaolaj | |
30 g szójacsíra | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
701
kalória
71 g
szénhidrát
35 g
zsír
17 g
fehérje
Munkamenet
1.
A paradicsomos salsához
Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg és aprítsuk finomra a hagymát. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. Keverjük össze citomlével, olívaolajjal, sóval és borssal. Tegyük félre.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a hozzávalókat
Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot és a csírákat.
Megjelölés készként
3.
A wrap elkészítése
A wrapot kenjük meg humusszal. Spenóttal díszítjük, hozzáadjuk a falafelt, a csírákat és a paradicsom salsát. Öntsük rá a fokhagyma mártást. Hajtsuk be a wrap oldalait, és óvatosan tekerjük össze.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.