Zabtej

A zabtej a tehéntej egyik legnépszerűbb vegán alternatívája. Próbáltál már sajátkezűleg elkészíteni? A Marcia növényi tejkészítőnknek köszönhetően ez a zabtej rendkívül sima, illatos és finom. Nincsenek leülepedő rétegek vagy üledékek. Nem tartalmaz sűrítőanyagokat vagy mesterséges színezéket. Ez az Ön új kedvenc teje a reggeli gabonapelyhekhez. Ha minősített gluténmentes zabpelyhet használ, a tej gluténmentes.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g gluténmentes zabpehely ha szükséges
1csipet tengeri só
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

61 Kalóriát
10 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a növényi tejkészítőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a növényi tejfőzőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A zabtej igazán sokoldalúan felhasználható, főzéshez, müzlihez, kávéhoz vagy teához és sok más ételhez.
Egy adag körülbelül 200 ml zabtejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként