Caprese serpenyő
szuper könnyű
A caprese palacsinta egy nagyon egyszerű, de zseniális kombináció, amelyet egyszerűen nem lehet kihagyni egy kellemes raclette estén. Ez tulajdonképpen egy olasz előétel, egy saláta, amelyet ma mozzarella, paradicsom és bazsalikom kombinációjából készítenek, és úgy, ahogy van, vagy egy darab baguette-tel fogyasztják. A serpenyő tehát itt is tekinthető “előételnek”, vagy a lakoma során a sok fogás egyikének. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1csomag mozzarella | |
16 koktélparadicsom | |
1/2csokor bazsalikom | |
2 teáskanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Raclette 1 |
Tápértékek
120
Kalóriát
1 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a címet
A mozzarellát apró darabokra tépkedjük. Mossuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot. Mossuk meg a bazsalikomot, rázzuk szárazra és vágjuk apróra.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a serpenyőket
Terítsük el a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot a serpenyőben, locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük sóval és borssal. Süssük a raclette grillben kb. 10 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.