Csevapcsicsa

A csevapcsicsa apró, grillezett tekercs darált húsból, fűszernövényekkel és egyéb fűszerekkel. Különösen népszerűek Délkelet-Európában. Horvátországban és néhány más országban még nemzeti ételnek is számít. A mi kedvencünk a csevapcsicsa ízletes ajvárral, vagy mint egész ételként a kezünkben: a kenyérpalacsintába tekert csevapcsicsának senki sem tud ellenállni. A csevapcsicsa mindenhol egy kicsit másképp készül, így nincs egyetlen eredeti recept sem. Íme egy egyszerű és gyors recept a házi készítésű csevapcsicsához. Szeretne csatlakozni hozzánk? Egyébként a házi csevapcsicsa nagyon jól elkészíthető grillen is, ahelyett, hogy serpenyőben sütnénk!

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g vegyes darált hús
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1/4csokor petrezselyemzöld
1TK őrölt paprika
1TK édes paprika por
1EK növényi olaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

273 Kalóriát
2 g Szénhidrátokat
20 g Zsír
21 g Eiweiß

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet megmossuk, megszárítjuk és nagyon apróra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

A csevapcsicsa formázása

Keverjük össze az összes hozzávalót, és formázzunk a keverékből körülbelül 12 egyforma méretű golyót, amelyeket kissé laposra sodrunk, hogy körülbelül 3 × 10 cm-es húsgombócokat kapjunk.
Megjelölés készként
3.

A csevapcsicsa sütése

Egy serpenyőben hevítsük fel a növényi olajat, és süssük meg hirtelen a csevapcsicsát. Ezután hagyjuk alacsony hőfokon pirulni.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag itt akár 3 darab csevapcsicsának is felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.

Vélemény, hozzászólás?