Forró Aperol
A forró Aperol az új trend ezen a télen. Igen, ez az élénk narancsszínű ital nem csak nyáron fog örömet okozni. Csak kisebb módosításokkal, a meleg és karácsonyi vásárra való változata is igazi csemege. Megmutatjuk, hogyan élvezheti a legjobban a forró Aperolt!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 ml Aperol | |
150 ml almalé | |
6 narancs | |
1üveg száraz fehérbor | |
10 g friss gyömbér | |
6szál kakukkfű | |
6 csillagánizs |
Tápértékek
251
Kalóriát
29 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A narancsokat forró vízben mossuk meg, vágjunk le 2 szeletet, és facsarjuk ki belőlük a levet. Mossuk meg és szárítsuk meg a kakukkfüvet. A gyömbért hámozzuk meg, majd vágja szeletekre.
Megjelölés készként
2.
A forró Aperol főzése
A kakukkfű és a narancsszeletek kivételével melegítsük fel az összes hozzávalót egy lábasban, és hagyjuk 15 percig ázni anélkül, hogy az ital forrni kezdene.
Megjelölés készként
3.
Tálaljuk
Tálaljuk forrón az Aperolt kakukkfűvel és egy szelet naranccsal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.