Saltimbocca

A saltimbocca egy olasz klasszikus. A főétel nem csak egyszerű, de finom is, és mi egyszerűen nem tudunk betelni vele. A Saltimbocca alla Romana, ahogy az ételt teljes egészében nevezik, vékonyra szeletelt borjúszeletből áll, kevés zsályával és prosciuttóval. Az egészet gyorsan megpirítjuk – de csak az egyik oldalát, majd még meleg állapotban tálaljuk. Egyszerű, de zseniális. Legyen bátorsága megkóstolni egy igazi olasz finomságot!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4 borjúszelet
8szelet prosciutto
1csokor zsálya
100 g kukoricaliszt
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Eszközök
fogpiszkáló

Tápértékek

220 Kalóriát
5 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
30 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

Mossuk meg a zsályát, szárítsuk meg, és tépjük le a leveleit a száráról. A borjúszeleteket fóliával letakarjuk, és kb. 0,5 cm vékonyra szeleteljük. Ezután vágjuk egyszer középen.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a húst

Sózzuk és borsozzuk a borjúszeleteket az egyik oldalukon. Fordítsuk meg a húst. Helyezzünk a tetejére 2 nagy zsályalevelet és 1 szelet prosciuttót, és rögzítsük fogpiszkálóval. Minden szelet alsó oldalát csak egyszer helyezzük a keményítőbe, és húzzuk le a felesleges réteget.
Megjelölés készként
3.

Süssük meg a saltimboccát

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Helyezzük a szeleteket a serpenyőbe, prosciuttos részükkel felfelé, keményítős oldalukkal lefelé, és időnként megrázva addig sütjük, amíg az alsó oldaluk szépen megpirul, és a felületükön már nem lesz rózsaszín folt.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként