Quiche tonhal-spenótos töltelékkel

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt
1 tojás
125 g vaj
1csipet
200 ml tejszín
2 tojás
1doboz tonhal (saját levebén)
200 g spenót (friss)
1marék kesudi=o
1 hagyma
100 g gouda sajt
1TK provence-i fűszernövények
só és bors (ízlés szerint)
Felszerelés
Ragasztófólia
Tartós forma

Tápértékek

510 kalória
34 szénhidrát
34 zsír
13g fehérje

Munkamenet

1.

A tésztához:

A lisztből, a tojásból, a hideg vajból és a sóból keverje ki a tésztát, csomagolja fóliába és hagyja 30 percig hűlni.
Megjelölés készként
2.

A töltelék elkészítése:

Hámozza meg és vágja fel a hagymát. Szárítsa meg jól a tonhalat. A kesudiót vágja apróra. Mossa meg és szárítsa meg a spenótot.
Megjelölés készként
3.

A tejszínt és a tojást verje fel, ízesítse provence-i fűszernövényekkel, sóval, borssal. A Gouda sajtot vágja szeletekre.
Megjelölés készként
4.

Melegítse elő a sütőt

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtéssel.
Megjelölés készként
5.

Kinyújtjuk a tésztát

Lisztezett munkalapon nyújtsa ki a tésztát úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a forma. Töltse ki a formát a tésztával, és enyhén nyomja hozzá. Villával szúrja be többször.
Megjelölés készként
6.

Süt!

Tegye egy tálba a spenótot, a tonhalat és a kesudiót, majd öntse rájuk a tejszínes keveréket. Szórja meg Gouda sajttal, és süsse körülbelül 45 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként