Póréhagymás karfiolkrémleves
A póréhagymás karfiolkrémleves a klasszikus burgonyakrémleves ízletes és alacsony szénhidráttartalmú testvére. A metélőhagymával és fokhagymával készülő egyszerű zöldségleves egy olyan aromás csemegévé válik, amely előételnek vagy főételnek is alkalmas. Igazi levesrajongó vagy? Akkor ne hagyd ki a paradicsomlevesünket, illetve a kifejezetten krémes algalevesünket sem.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 karfiol | |
1 póréhagyma | |
1csokor metélőhagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
1 hagyma | |
200ml tejszín | |
1evőkanál zöldségalaplé | |
2evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Keverő | |
vagy kézi mixerrel |
Tápértékek
204
kalória
6 g
szénhidrát
17 g
zsír
5 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítmény
Mossuk meg a karfiolt és a póréhagymát. Távolítsd el a karfiol szárát, és vágd apró darabokra. Vágd karikákra a póréhagymát. Hámozd meg és vágd nagy darabokra a hagymát és a fokhagymát.
Megjelölés készként
2.
Gőzölgés
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg áttetszővé válik.
Megjelölés készként
3.
Főzzünk levest
Adjuk hozzá a karfiolt és a póréhagymát, egyszer keverjük meg, és öntsük fel a zöldség alaplével. Forraljuk fel, és csökkentsük a hőfokot. Főzzük 30 percig.
Megjelölés készként
4.
Keverjük össze a levest
Vedd le a levest a tűzhelyről, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, hogy ne maradjon darabos. Keverd bele a tejszínt.
Megjelölés készként
5.
Finomítsd és élvezd
Forrald fel újra a levest. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a metélőhagymát. A levest forrón, metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.