Póréhagymás karfiolkrémleves

A póréhagymás karfiolkrémleves a klasszikus burgonyakrémleves ízletes és alacsony szénhidráttartalmú testvére. A metélőhagymával és fokhagymával készülő egyszerű zöldségleves egy olyan aromás csemegévé válik, amely előételnek vagy főételnek is alkalmas. Igazi levesrajongó vagy? Akkor ne hagyd ki a paradicsomlevesünket, illetve a kifejezetten krémes algalevesünket sem.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 karfiol
1 póréhagyma
1csokor metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
200ml tejszín
1evőkanál zöldségalaplé
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Keverő
vagy kézi mixerrel

Tápértékek

204 kalória
6 g szénhidrát
17 g zsír
5 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítmény

Mossuk meg a karfiolt és a póréhagymát. Távolítsd el a karfiol szárát, és vágd apró darabokra. Vágd karikákra a póréhagymát. Hámozd meg és vágd nagy darabokra a hagymát és a fokhagymát.
Megjelölés készként
2.

Gőzölgés

Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg áttetszővé válik.
Megjelölés készként
3.

Főzzünk levest

Adjuk hozzá a karfiolt és a póréhagymát, egyszer keverjük meg, és öntsük fel a zöldség alaplével. Forraljuk fel, és csökkentsük a hőfokot. Főzzük 30 percig.
Megjelölés készként
4.

Keverjük össze a levest

Vedd le a levest a tűzhelyről, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, hogy ne maradjon darabos. Keverd bele a tejszínt.
Megjelölés készként
5.

Finomítsd és élvezd

Forrald fel újra a levest. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a metélőhagymát. A levest forrón, metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként