Kukoricás muffin
A kukoricás muffinokat kukoricalisztből sütik. Egyszerre édesek és sósak, ezért egyszerűen egyedülállóak. A klasszikus kukoricakenyér az Egyesült Államokból származik, és népszerű köret a grillpartikon, vagy sós ételekhez. Praktikus kis muffinokat készítettünk, és szerintünk Ön is ugyanúgy imádni fogja ezeket a finomságokat, mint mi!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 ml tej | |
125 g sárga kukoricaliszt | |
125 g liszt | |
100 g cukor | |
80 g méz | |
60 g vaj | |
1EK sütőpor | |
2 tojás | |
2TK só |
Segédeszközök
konyhai robotgép opcionális | |
12 muffinforma |
Tápértékek
186
Kalóriát
29 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tészta elkészítése
Keverjük össze a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a mézet és a vajat, és készítsünk sima tésztát.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra felső és alsó sütési módon.
Megjelölés készként
3.
A kukoricás muffinok sütése
Ossza a tésztát egyenletesen a muffinformákba, és süsse körülbelül 20 percig. Végezze el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.