Készítsen saját bazsalikom pestót
A bazsalikomos pesto (eredeti nevén Pesto alla Genovese) valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb pesto. Mindig van Önnél egy üveg arra az esetre, ha megint megéhezik, és pestót szeretne készíteni tésztával? Ismerjük! Mostantól egyszerűen elkészítheti magának. A pesto jól lezárva, hűtőben tárolva egy hétig vagy tovább is eláll. Ráadásul nemcsak tésztával kombinálva mutat jól, ez a friss pesto salátaöntetként vagy egy finom grillezett tonhalszelet feltétjeként is igazi különlegesség.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2csokor friss bazsalikom | |
50 g parmezán sajt | |
30 g fenyőmag | |
2 gerezd fokhagyma | |
100 ml olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Keverő | |
konyhai reszelő |
Tápértékek
319
Kalóriát
4 g
Szénhidrátokat
30 g
Zsír
8 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
Mossa meg és szárítsuk meg a bazsalikomot. A szárakat és a leveleket felhasználhatja a pestóban. Hámozza meg és aprítsa durvára a hagymát és a fokhagymát. Reszelje le a parmezán sajtot.
Megjelölés készként
2.
A fenyőmagot megpirítjuk
Pirítsa meg a fenyőmagot. Hagyja kissé kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Turmixolja össze a pestót
Az olívaolaj kivételével tegye az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és addig turmixolja (lehetőleg a pulse funkcióval), amíg homogén keveréket nem kap. Keverés közben fokozatosan adagolja az olívaolajat, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Megjelölés készként
4.
Ízlés szerint
Sóval és borssal fűszerezze, és azonnal fogyassza, vagy légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
A recept 4 adagnak felel meg. Egy adag körülbelül 150 g főtt tésztához elegendő.