Grillezett tonhal steak

A tonhalszelet grillezése alapvetően gyors és egyszerű. Még nem merte kipróbálni a grillezett halat? Megmutatjuk, milyen egyszerű! Grillezés után pedig díszítse a steaket egy réteg házi bazsalikomos pestóval. Ez ad neki egy jellegzetes vonást. A tonhalszelet viszonylag kemény állagú, ezért a grillen (függetlenül attól, hogy milyen grillsütőn sütjük) könnyen megkenheti egy kis olajjal. Ha biztosra akar menni, használhat grilllapot is. Semmi sem garantálja, hogy nem ragad hozzá. Az elkészítési mód ugyanaz, mint például a T-bone steak esetében: először grillezze meg, majd hagyja, hogy a sütés befejeződjön. A tonhalszeletet klasszikusan szinte nyersen fogyasztják, az ideális maghőmérséklet 48 °C. Ha kevésbé nyersen szereti, további főzési szinteket talál alább a Tippek részben. Egyébként: érdemes tonhalszeleteket vásárolni az úgynevezett sushi minőségben. Ez azt jelenti, hogy a hal nyersen is fogyasztható.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2tonhal steak kb. 3 cm vastag
1EK növényi olaj
2adag bazsalikomos pesto nem kötelező
Eszközök
1 gázsütő

Tápértékek

315 Kalóriát
0 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
42 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a grillt

Melegítse elő a grillt magas hőfokra. Ügyeljen arra, hogy a grillsütőben egy közvetlen és egy közvetett zónát alakítson ki (egy olyan zónát, ahol a steak közvetlenül a láng felett grilleződik, és egy másikat, ahol a tonhal közvetlen hő nélkül sülhet).
Megjelölés készként
2.

Készítsen tonhal steakeket

Öblítse le a tonhalsteaket hideg víz alatt, és törölje szárazra. Dörzsölje be növényi olajjal.
Megjelölés készként
3.

Grill tonhalat

Helyezze a közvetett zónába, és hagyja ott kb. 5 percig (az idő a kívánt sütési foktól függően változik).
Megjelölés készként
4.

Kenjük meg a tonhalat

Kenje meg pestóval, és azonnal fogyassza.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként