Kuszkusz saláta
A kuszkuszsaláta gyorsan elkészíthető, finom ízű, jóllakat, és fantasztikusan néz ki: mi mást kérhetnénk még? Szerintünk egyáltalán semmit. A kuszkuszsaláta sokféleképpen elkészíthető. Ma a napon szárított paradicsommal és fetával készült receptünket mutatjuk meg. De természetesen teljesen másképp is elkészítheti. Legyen kreatív, és nyűgözze le vendégeit a következő grillpartiján a saláta saját verziójával!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g kuszkusz | |
2 újhagyma | |
1/2 uborka | |
1 lilahagyma | |
150 g szárított paradicsom | |
150 g feta | |
1/2csokor petrezselyem | |
3evőkanál olívaolaj | |
3evőkanál citromlé | |
2evőkanál fehér joghurt | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
346
Kalóriát
41 g
Szénhidrátokat
14 g
Zsír
11 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Készítse el a kuszkuszt a csomagoláson található utasítások szerint, és hagyja kissé kihűlni. Mossuk meg és vágjuk apróra az uborkát, az újhagymát és a petrezselymet. A napon szárított paradicsomot vágjuk apró darabokra. A fetát durvára törjük. Hámozza meg a fokhagymát, valamint a hagymát és vágja őket apróra.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a salátát
Keverjük össze az olajat, a citromlevet és a natúr joghurtot. Adja hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.