Bajor sajtos nyárs
Käsespätzle, tehát bajor sajtos nyárs. Nekünk már csorog a nyálunk, és Önnek? A mi receptünk szuper egyszerű és rendkívül gyors. Használhat boltban vásárolt nyársakat is, azzal nincs semmi baj, ráadásul az elkészítés még gyorsabb is lesz. Ha azonban van ideje és kedve egy igazán egyedi élményhez, készítsen házi nyársat. Sajtos és sült hagymás, szó szerint egy utazás az Édenkert gasztrokertjébe.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g nyárs | |
100 g pirított hagyma | |
250 g hegyi sajt | |
250 g emmentáli | |
1csokor metélőhagyma | |
1evőkanál felszabadított vaj | |
1teáskanál szerecsendió | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
800
Kalóriát
44 g
Szénhidrátokat
47 g
Zsír
46 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Reszelje le a sajtot, és főzze meg a nyársat a csomagoláson található utasítás szerint. A metélőhagymát megmossuk, megszárítjuk és vékony karikákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Olvassza meg a sajtot
Csöpögtessük le a nyársat, a főzővízből kb. 3 evőkanálnyit tartson meg. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és röviden pirítsa meg benne a nyársat. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a sót és a borsot, és keverjük addig, amíg a sajt megolvad és "nyúlik". Sült hagymával és metélőhagymával tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.