Dió tej
Tejkészítőnkkel a saját diótej elkészítése gyerekjáték. A dió különböző vitaminok és omega-3 savak forrása. Fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, támogatja a szív- és érrendszert, az anyagcserét és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A dió természetes módon gyulladáscsökkentő, és a tej ízletes alternatívája, amit akár saját maga is elkészíthet. Ez a tej egyszerű módja annak, hogy több diót építsünk be az étrendünkbe. A tejet közvetlenül ihatja, vagy felhasználhatja zabpehelyben, müzliben, reggelizőpelyhekben és turmixokban. Használhatja pékárukban vagy kávéban is.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
35 g dió | |
1csipetnyi tengeri só |
Segédeszközök
Tejkészítő készülék |
Tápértékek
253
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a tejfőzőt
Töltsük fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.
Állítsuk be a dió tejkészítő készüléket
Kapcsoljuk be a tejkészítő készüléket, a "Select" gombbal válasszuk ki a diófélékre vonatkozó programot. Ismételten nyomjuk meg a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 300 ml-t. Nyomjuk meg a "Start" gombot. 13 perc elteltével vagy a hangjelzés után a tej készen áll. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntsük a maradékot egy zárható üvegbe, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A diótej előállítása után a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.