Mogyorós tej
szuper könnyű
A pörkölt mogyoróból készült tejnek különösen kerek íze van! A pörkölt mogyoró intenzív aromája és finom krémes állaga nemes csemegévé teszi. Ez a tej a házi diótejek sztárja. Kávé, cappuccino, zabpehely, müzli, sütemény, fagylalt – bármihez is használja, nagyszerű ízt és kivételes aromát ad az alkotásoknak.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
80 g mogyoró | |
1csipetnyi tengeri só | |
1teáskanál vaníliakivonat | |
3teáskanál kókuszvirágcukor vagy más édesítőszer |
Segédeszközök
Tejkészítő |
Tápértékek
194
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
16 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Mogyorók előkészítése
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, és terítsük szét a mogyorót egy tepsiben. Süsse 10-15 percig. Az utolsó percekben gondosan figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek. Terítsük a diót egy tiszta konyharuhára, és távolítsuk el a héját.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a tejfőzőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.
Állítsa be a tejkészítőt
Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a dió programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tej azonnal fogyasztható. Légmentesen záródó edényben a mogyorós tej 3-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
Egy adag körülbelül 200 ml mogyorótejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.