Mogyorós tej

A pörkölt mogyoróból készült tejnek különösen kerek íze van! A pörkölt mogyoró intenzív aromája és finom krémes állaga nemes csemegévé teszi. Ez a tej a házi diótejek sztárja. Kávé, cappuccino, zabpehely, müzli, sütemény, fagylalt – bármihez is használja, nagyszerű ízt és kivételes aromát ad az alkotásoknak.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
80 g mogyoró
1csipetnyi tengeri só
1teáskanál vaníliakivonat
3teáskanál kókuszvirágcukor vagy más édesítőszer
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

194 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Mogyorók előkészítése

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, és terítsük szét a mogyorót egy tepsiben. Süsse 10-15 percig. Az utolsó percekben gondosan figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek. Terítsük a diót egy tiszta konyharuhára, és távolítsuk el a héját.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a dió programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tej azonnal fogyasztható. Légmentesen záródó edényben a mogyorós tej 3-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
Egy adag körülbelül 200 ml mogyorótejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként