Grillezett halloumi sajt
szuper könnyű
Halloumi citromos-bazsalikomos pácban
A mi kedvenc receptünk a grillezett halloumi sajthoz az, hogy egy finom és aromás citromos-bazsalikomos pácban pácoljuk. A legjobb, ha a sajtot egy nappal korábban pácoljuk be, hogy igazán átjárja az ízeket. Ezután csak tegye a grillre, hogy szép grillnyomok legyenek a sajton, és jó ízű legyen! Szeretne többet megtudni a halloumiról? Akkor nézze meg nagyszerű útmutatónkat: Halloumi sajt egy görög kincs, ismerkedjen meg vele!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 g halloumi | |
1 citrom | |
1/2csokor bazsalikom | |
4evőkanál olívaolaj | |
2 gerezd fokhagyma | |
só és bors |
Segédeszközök
Grill A halloumi grillen is elkészíthető. |
Tápértékek
561
Kalóriát
5 g
Szénhidrátokat
45 g
Zsír
33 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a nyersanyagokat
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a bazsalikomot. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Vágja a halloumit a kívánt formára.
Megjelölés készként
2.
Halloumi pácolása
Tegye az összes hozzávalót egy visszazárható zacskóba vagy légmentesen záródó tálba, sózza és borsozza meg, és keverje össze az egészet. Legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pácoljuk.
Megjelölés készként
3.
Melegítse elő a grillt
Melegítse elő a grillt 170 °C-ra.
Megjelölés készként
4.
Grillezett halloumi sajt
Helyezze a halloumit a grillrácsra, és grillezze mindkét oldalát 3-5 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.