Házi szezámtej

Ez a vaníliás szezámtej vegán, gluténmentes és a paleo diétához is alkalmas. Krémes és tele van kalciummal. A szezámmag minél gyakrabban kéne hogy szerepeljen az étlapon. Az apró, de hatalmas magvak az egyik legkoncentráltabb növényi kalciumforrás. Egészséges zsírokban és fitoszterolokban gazdagok. Sok cinket, magnéziumot, rezet és vasat tartalmaznak, és kiváló fehérjeforrás. Gyulladáscsökkentő hatásúak, enyhítik a fájdalmat és a duzzanatot, szabályozzák a vérnyomást és a koleszterinszintet, hozzájárulnak az egészséges vér kialakulásához, elősegítik a kollagén és az elasztin regenerálódását, és erősítik az immunrendszert. A szezámtejet lehet sima tejként fogyasztani, de főzéshez, kávéhoz és teához is kiváló.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g szezámmag
1csipet tengeri só
1teáskanál vaníliakivonat
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

103 Kalóriát
3 g Szénhidrátokat
8 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a dió programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml szezámtejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként