Grillezett halloumi sajt

Halloumi citromos-bazsalikomos pácban

A mi kedvenc receptünk a grillezett halloumi sajthoz az, hogy egy finom és aromás citromos-bazsalikomos pácban pácoljuk. A legjobb, ha a sajtot egy nappal korábban pácoljuk be, hogy igazán átjárja az ízeket. Ezután csak tegye a grillre, hogy szép grillnyomok legyenek a sajton, és jó ízű legyen! Szeretne többet megtudni a halloumiról? Akkor nézze meg nagyszerű útmutatónkat: Halloumi sajt egy görög kincs, ismerkedjen meg vele!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
600 g halloumi
1 citrom
1/2csokor bazsalikom
4evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só és bors
Segédeszközök
Grill A halloumi grillen is elkészíthető.

Tápértékek

561 Kalóriát
5 g Szénhidrátokat
45 g Zsír
33 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a nyersanyagokat

Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a bazsalikomot. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Vágja a halloumit a kívánt formára.
Megjelölés készként
2.

Halloumi pácolása

Tegye az összes hozzávalót egy visszazárható zacskóba vagy légmentesen záródó tálba, sózza és borsozza meg, és keverje össze az egészet. Legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pácoljuk.
Megjelölés készként
3.

Melegítse elő a grillt

Melegítse elő a grillt 170 °C-ra.
Megjelölés készként
4.

Grillezett halloumi sajt

Helyezze a halloumit a grillrácsra, és grillezze mindkét oldalát 3-5 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként