Baba Ganoush

Keleti élvezet

A Baba Ganoush Libanonból származik, és egy ízletes vegán mártogatós. Ez a padlizsánkrém főleg grillezett vagy sült padlizsánból és tahiniből (más néven tahina), egy szezámpasztából áll. Receptünkben megmutatjuk, milyen egyszerű a Baba Ganoush elkészítése. A finom mártást ízlés szerint díszítheti is. Néhány gránátalmamagot és friss petrezselymet használtunk. Azonban egy kis citromlé, különböző őrölés nélküli fűszerek vagy más szóróanyagok is jól mutatnak. Próbálja ki! Egyébként a Baba Ganoush arab név, és szó szerint azt jelenti: “elkényeztetett apa”. Önre bízzuk, hogy ebből milyen következtetéseket von le. A Baba Ganoush és a falafel egy jól bevált duó.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 padlizsán
3 gerezd fokhagyma
1teáskanál kömény
60 g tahini
4evőkanál olívaolaj
1 citrom
só és bors ízlés szerint
50 g gránátalmamag opcionális, a díszítéshez
Segédeszközök
Keverő
vagy botmixer

Tápértékek

280 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
23 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Süsse meg a padlizsánt

A padlizsánokat villával körbeszurkáljuk, és grillen vagy sütőben 175 °C-on, közvetett hőfokon kb. 30 percig sütjük. Tegyük félre, és hagyjuk hűlni 15 percig.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a hozzávalókat

Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra.
Megjelölés készként
3.

Készítse el a Baba Ganousht

A padlizsánokat félbevágjuk, a húsukat kikaparjuk, és alaposan összekeverjük a fokhagymával. Adjuk hozzá a citromlevet, a tahinit, az olívaolajat, a sót és a borsot. Tálaljuk petrezselyemmel és gránátalmamaggal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként