Édesburgonya palacsinta
Az édesburgonyás palacsinta zseniális. Legyen az meleg vagy hideg, főétel vagy uzsonna: ezek a kis finomságok mindig ízletesek. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szeretjük az édesburgonyás palacsintát serpenyőben, kevés növényi olajon megsütni. Ha a lehető legkevesebb zsiradékot szeretné felhasználni, akkor forrólevegős fritőzben is megsütheti őket. Ne aggódjon, így is ropogósak lesznek. Természetesen ez csak önön múlik! Egyébként ezek a kis falatok vegánok. Javasoljuk vegán tejfölös vagy vegán fokhagymás szószunkat. Együtt egyszerűen egy verset alkotnak.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g édesburgonya | |
1 viaszos burgonya | |
2 sárgarépa | |
1 hagyma | |
2 gerezd fokhagyma | |
2evőkanál őrölt lenmag | |
5evőkanál víz | |
3evőkanál burgonyakeményítő | |
1/2 csokor petrezselyem | |
2teáskanál tengeri só | |
1teáskanál currypor | |
1teáskanál őrölt paprika | |
3evőkanál növényi olaj | |
Só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Konyhai reszelő |
Tápértékek
312
Kalóriát
47 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Hámozza meg a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Mindent finomra reszelünk. Keverje össze az őrölt lenmagot a vízzel, és tegye a hűtőszekrénybe. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a petrezselymet.
Megjelölés készként
2.
Zöldségszárítás
Szórjuk meg a zöldségeket sóval, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután tegye egy tiszta ruhába, és alaposan szárítsa meg.
Megjelölés készként
3.
Készítsük el a palacsintát
Keverjük össze a zöldségeket a lenmaggal, a keményítővel és a fűszerekkel, majd formázzunk belőlük egyforma méretű palacsintákat. Lapítsuk el őket enyhén a kezünkben.
Megjelölés készként
4.
Süssük meg a palacsintát
Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyünk bele növényi olajat. A palacsintákat fokozatosan süssük, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz.
Megjelölés készként