Kritharaki saláta

A kritharaki saláta tökéletes egy grillezéshez vagy akár a nap feljavításához. A kritharaki egy görög tészta, amely nagyobb rizsszemekre hasonlít. Más néven orzo vagy risoni. Az ízletes kis tésztát tökéletesen kombinálják friss hozzávalókkal, például paradicsommal, hagymával és uborkával. Egy kis citrommal, olívaolajjal, sóval és borssal fűszerezve ez a saláta biztos, hogy a következő büféasztal dísze lesz. Miért ne próbálná ki most azonnal?

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g kritharaki tészta
1/2 uborka
200 g koktélparadicsom
150 g feta sajt
100 g fekete olajbogyó kimagozva
1/2 lilahagyma
1/2csokor petrezselyem
2evőkanál olívaolaj
1evőkanál citromlé
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

207 Kalóriát
26 g Szénhidrátokat
7 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

Főzze meg a tésztát

Főzzük meg a kritharaki tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő az összetevőket

Mossuk meg az uborkát, a paradicsomot és a petrezselymet. Vágjon fel mindent darabokra. A fetát lecsepegtetjük és összemorzsoljuk. Az olívákat hámozza meg, majd vágja szeletekre. Hámozza meg a hagymát és vágja apróra.
Megjelölés készként
3.

Rendezze el a salátát

Keverjük össze az összes hozzávalót. Ízesítjük olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Az alapöntet alternatívájaként a joghurtos öntet is remekül illik ehhez a salátához!
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként