Forrólevegős fritőzben sült amerikai burgonya
Amerikai burgonya, burgonyakarika vagy sült burgonya. Legyen szó bármelyikről: a forrólevegős fritőzben sült burgonya egy kiadós köret, amely jól illik hamburgerekhez, salátákhoz vagy egy jó steakhez. A nagy mennyiségű forró levegőnek köszönhetően pedig sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, így lelkiismeret-furdalás nélkül élvezhetők. Ezért hoztunk neked egy receptet a tökéletes forró levegős sült krumplihoz. Szeretné elkészíteni a megfelelő mártogatóst, miközben a ropogós burgonya a forrólevegős sütőben sül? Ha így van, próbáld ki a guacamole-t (Link) vagy a fűszeres túrót. Jó szórakozást!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
700g burgonya (salátának való) | |
1evőkanál olívaolaj | |
1csípet tengeri só | |
2 rozmaring Friss, választható |
Hasznosság
Forrólevegős fritőz |
Tápértékek
347
kalória
60 g
szénhidrát
7 g
zsír
7 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítsünk burgonyát
A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Öblítsük le alaposan hideg vízzel.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze olajjal
Óvatosan szárítsuk meg, majd keverjük össze az olívaolajjal.
Megjelölés készként
3.
Sütés
Süssük forrólevegős fritőzben 200 °C-on 35-40 percig, majd keverjük össze a tengeri sóval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Paprika por, némi chili vagy más fűszernövények extra lökést adnak!
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.