Forrólevegős fritőzben sült csirkefalatok
Csirkefalatkák a forrólevegős fritőzből: egészségesebb gyorséttermi ételek A forrólevegős fritőzben való elkészítésükkel sok zsírt takaríthat meg, és lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheti a ropogós falatokat. Zsenge csirkefiléinket kukoricapehelybe mártjuk. Mert egyszerűen páratlanul ropogós, és olyan érzésünk van tőle, mintha abban a híres csirkeétteremben ennénk. Készen áll már a fritőze?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g csirkemell filé | |
150 g kukoricapehely cukor mentes | |
2 tojás | |
80 g liszt | |
2teáskanál őrölt paprika | |
2teáskanál fokhagymapor | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
húsklopfoló nem kötelező | |
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
619
Kalóriát
60 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
67 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
Öblítse le a csirkemelleket hideg vízben, szárítsa meg és vágja fel. Egy másik tányérban törjön fel két tojást, és verje fel. Egy másik tányéron fűszerezze a lisztet fokhagymával, őrölt paprikával, sóval és borssal. Egy konyhai sodrófa segítségével egy fagyasztózacskóban kissé összetörjük a kukoricapelyhet, és egy harmadik tányérra helyezzük.
Megjelölés készként
2.
Süsse meg a csirkét
A csirkedarabokat először lisztbe, majd tojásba, végül kukoricapehelybe mártjuk.
Megjelölés készként
3.
Süsse meg a csirkefalatkákat
Állítsa a légsütőt 200 °C-ra és 12 percre. Ha szükséges, süsse többször, hogy a rögök ne rakódjanak egymásra.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.