Gnocchi spenótos és gorgonzola mártással
Gnocchi spenótos-gorgonzolás mártással – egyszerű, gyors és ellenállhatatlan recept. Ma még a házi gnocchival is elkészítjük. Ha megfőttek és megsültek, már csak a mennyei tejszínes mártás elkészítése van hátra. És 10 perc alatt kész. Egy igazán jó és gyors recept, amely ideális előre elkészítésre és későbbi fogyasztásra is. A gorgonzola túl erős Önnek? A mártás reszelt parmezánnal, burratával vagy más, jól olvadó sajttal is kiváló. Legyen kreatív!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4adag gnocchi szintén megvásárolható | |
1evőkanál növényi olaj | |
200 ml főzőtejszín vagy alternatív krém | |
150 g spenótlevél fagyasztott vagy friss | |
50 g gorgonzola | |
1 gerezd fokhagyma | |
1/2csokor petrezselyem | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
407
Kalóriát
61 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
11 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Süssük meg a gnocchit
A megfőtt gnocchit növényi olajban minden oldalról süssük aranybarnára. Tegyük félre.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő az összetevőket
A gorgonzolát vágjuk nagyobb kockákra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a petrezselymet.
Megjelölés készként
3.
Készítse el a mártást
Pirítsuk meg a fokhagymát egy serpenyőben. Öntse bele a főzőtejszínt. Adja hozzá a spenótot, a gorgonzolát, a bazsalikomot, a sót és a borsot, és főzze körülbelül 5 percig, amíg a spenót térfogata csökken, és a mártás krémes lesz. Tálaljuk gnocchival.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.