A tonhalszelet grillezése alapvetően gyors és egyszerű. Még nem merte kipróbálni a grillezett halat? Megmutatjuk, milyen egyszerű! Grillezés után pedig díszítse a steaket egy réteg házi bazsalikomos pestóval. Ez ad neki egy jellegzetes vonást. A tonhalszelet viszonylag kemény állagú, ezért a grillen (függetlenül attól, hogy milyen grillsütőn sütjük) könnyen megkenheti egy kis olajjal. Ha biztosra akar menni, használhat grilllapot is. Semmi sem garantálja, hogy nem ragad hozzá. Az elkészítési mód ugyanaz, mint például a T-bone steak esetében: először grillezze meg, majd hagyja, hogy a sütés befejeződjön. A tonhalszeletet klasszikusan szinte nyersen fogyasztják, az ideális maghőmérséklet 48 °C. Ha kevésbé nyersen szereti, további főzési szinteket talál alább a Tippek részben. Egyébként: érdemes tonhalszeleteket vásárolni az úgynevezett sushi minőségben. Ez azt jelenti, hogy a hal nyersen is fogyasztható.