Házi rizstej

A rizstej nagyszerű alternatívája a tehéntejnek. Enyhén édes íze van, és mindenhez illik. A mi receptünknek köszönhetően elkerülheti a boltban kapható rizstejben általában megtalálható adalékanyagokat. A tej kiválóan alkalmas vegán sütéshez és főzéshez, forró italok készítéséhez, gombaleves vagy forró zabkása elkészítéséhez és még sok máshoz.

A rizs könnyen emészthető gabona, így a vegán tej alternatívája fantasztikus választás azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek. Ráadásul a rizs gluténmentes és nem allergén, így a rizstej szinte bármilyen diétához alkalmas. Ez a recept barna vagy fehér rizzsel is elkészíthető. Egy másik előnye: egy kis vanília vagy fahéj egy kis fűszerességet ad a rizstejnek. Próbálja ki!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g rizs
1csipet tengeri só
1evőkanál édesítőszer tetszés szerint, nem kötelező
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

125 Kalóriát
25 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a rizst

Mossuk meg a rizst, és főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a mag programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml rizstejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
A felesleges rizst főzze meg előre, csomagolja 100 g-os adagokban kis, élelmiszeripari műanyag zacskókba, és tárolja a fagyasztóban, hogy később rizstejet készíthessen belőle. Ha szüksége van a rizsre, csak olvassa ki.
 Mentés PDF-ként