Házi kesutej

A kesudiótej rendkívül krémes és remek ízű: tej nélküli csodaital. A tejkészítőnknek köszönhetően nem kell előáztatnia a kesudiót, és pillanatok alatt elkészül a tehéntej vegán alternatívája. Kellemes, bársonyos állaga van, és nagyszerű íze. Könnyen habosítható is. Használja turmixokban, öntetekben, palacsintákban, pékárukban, levesekben és tejeskávékban. Főzéshez is remekül használható a tejszín helyettesítésére!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g kesudió
1csipetnyi tengeri só
1teáskanál juharszirup
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

112 Kalóriát
8 g Szénhidrátokat
8 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a tejfőzőt Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba. Készítse el a kesutejet

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a dió programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml kesutejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként