Házi szójatej

A szójatej számos egészségügyi előnnyel és tápanyaggal rendelkezik. A növényi fehérjék egészségesek, ezért jót tesznek Önnek. A tejet forró italként, hagyományos kínai tésztával vagy köretekkel tálalja. Egészséges kínai vagy tajvani reggeliként, müzliben, turmixban vagy zabpehellyel együtt is fogyaszthatja. Készíthet chiapudingot, palacsintát vagy tofut is. Javasoljuk, hogy GMO-mentes bio szóját használjon. Bioboltokban és jól felszerelt szupermarketekben lehet hozzájutni.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g zárított szójabab opcionálisan bőr nélkül, akkor az eltávolítás elmarad.
1csipetnyi tengeri só
1teáskanál kókuszvirágcukor nem kötelező, vagy más édesítőszer
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

26 Kalóriát
2 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

A szójabab előkészítése

A szójababot alaposan öblítsük le vízzel, és áztassuk be egy éjszakára vízbe. Másnap szűrje le és többször leöblítjük. Távolítsa el a szójabab héját. Újra átszűrjük, és félretesszük.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki az "Áztatott szójabab" programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml szójatejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként