Pisztácia tej

A mi receptünkkel egy-két perc alatt kész lesz a pisztáciás tej. A tej tele van fehérjével, antioxidánsokkal, rostokkal és tápanyagokkal. A krémes állag és az enyhén diós, édes íz “függőséget” fog okozni, és újra és újra el akarja készíteni. A szupermarketekben még ritkán kapható, így a saját készítés még nagyobb élmény. A datolya édességével és egy kis vaníliával a növényi ital igazi álommá válik.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
40 g pisztácia sótlan, hámozva
1csipetnyi tengeri só
2 datolya
1teáskanál vaníliakivonat
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

288 Kalóriát
18 g Szénhidrátokat
18 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a dió programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 300 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 13 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A pisztácia tej hidegen és melegen is nagyszerű ízű, de felhasználható müzliben vagy finom pisztáciás desszertek alapjaként is.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
Egy adag körülbelül 200 ml pisztácia tejnek felel meg. A receptből ezért 3 adagot készíthet.
 Mentés PDF-ként