Kacsamell
Kacsamell fűszeres-narancsos kéreggel – nemcsak nagyon finoman hangzik, de jól is néz ki. Ideális tálalás karácsonykor vagy más ünnepeken. Még nem volt bátorsága kipróbálni a grillezett kacsát? Receptünkben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni! A recept nagyon egyszerű, és a kacsamellet a sütés után a sütőben hagyhatjuk, amíg eléri az ideális hőmérsékletet. Így a hús szép és szaftos marad. Egyébként a kacsahúshoz nagyon jól illik a házi készítésű vörös káposzta, burgonyás köret vagy kelbimbó. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 2 kacsamell | |
| 1/2csokor rozmaring | |
| 1/2csokor kakukkfű | |
| 1 narancs | |
| 1evőkanál vaj | |
| 2evőkanál narancslekvár | |
| 200 ml csirkealaplé | |
| só és bors ízlés szerint | 
Eszközök
| Sütőforma | |
| Húshőmérő nem kötelező | 
Tápértékek
					679
											Kalóriát
									
							
					12 g
											Szénhidrátokat
									
							
					53 g
											Zsír
									
							
					37 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Elkészítés
A húst hideg vízben megmossuk, szárazra törölgetjük, és éles késsel keresztben bevágjuk a bőrös oldalon (vigyázzunk, hogy ne vágjuk szét a húst). Mossuk meg a fűszernövényeket, szárítsuk meg és tépjük le a leveleket a szárról. Finomra vágjuk. 
 A narancs héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Keverjük össze a fűszernövényeket a narancslekvárral, a narancs levének felével, a héjával, sóval és borssal.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Süssük meg a kacsamelleket
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Süssük a kacsamellet a bőrével lefelé, amíg a bőr megbarnul és ropogós lesz. Ezután fordítsuk meg a húst, és röviden pirítsuk meg a másik oldalát is.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Melegítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt felül és alul 160 °C-ra.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Finomítsa a kacsamell
Helyezze a kacsamelleket egy sütőtálba, és dörzsölje be a bőrös oldalukat a fűszeres-narancsos keverékkel. A sütőben hagyjuk addig sülni, amíg a kacsa a középen eléri a 65 °C-os hőmérsékletet.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				5.			
				
					
			
			Készítsük el a mártást
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Öntsük fel a hús alaplével, és adjuk hozzá a maradék narancslevet. Ha szükséges, sűrítsük be egy kis keményítővel, és fűszerezzük sóval és borssal. A kacsa tálalása: Vegyük ki a kacsamellet a sütőből, hagyjuk pihenni 5 percig, majd vágjuk fel adagokra, és tálaljuk ízlés szerint.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



