Kék mandulatej
Ha a krémes mandulatejhez tápanyagokban gazdag kék spirulinát ad, akkor a kék tejet színes italként tálalhatja. A gyerekek imádják ezt a tejet! Ez az eredeti mandulatej eredeti és ízletes változata.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
60 g mandula héj nélkül | |
1csipet tengeri só | |
1teáskanál kék spirulina | |
1teáskanál vanília kivonat | |
1teáskanál juharszirup |
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia) |
Tápértékek
140
Kalóriát
4 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a mandulát
Áztassa be a mandulát vízbe legalább négy órára, de ha lehet, akkor egy egész éjszakára. Öntse fel vízzel.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a növényi tejfőzőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.
A növényi tejkészítő beállítása
Nyomja meg a start gombot, a kiválasztó gombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tejet azonnal elfogyaszthatja, vagy hagyja kihűlni. A maradékot öntse egy jól záródó kupakkal ellátott üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag körülbelül 200 ml mandulatejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.