Halloumi saláta

A halloumi saláta remek választás, ha valami különlegesre vágyik, de nem szeretne sok időt tölteni a konyhában. Ez a saláta a chimichurrira emlékeztető öntetünknek köszönhetően is különleges. Így enyhén fűszeres és ízgazdag. Úgy hangzik, mint a tökéletes ebéd holnapra, például munkába? Akkor nézze meg a receptünket és készítse el! Természetesen a halloumi helyett füstölt tofut is használhat, hogy a saláta vegán legyen. Mint mindig, a kreativitásának nincsenek határai.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g halloumi
200 g rukkola
200 g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1/2 uborka
1doboz csicseriborsó
Az öntethez
1csokor petrezselyem
1csokor bazsalikom
2evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 pirospaprika nem kötelező
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Turmixgép

Tápértékek

402 Kalóriát
20 g Szénhidrátokat
26 g Zsír
19 g Fehérje

Munkamenet

1.

Saláta elkészítése

Válogassuk szét és mossuk meg a rukkolát. A koktélparadicsomot és az uborkát megmossuk és feldaraboljuk. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Vágja a halloumit vékony szeletekre.
Megjelölés készként
2.

Készítse el az öntetet

Hámozzuk meg a fokhagymát. Távolítsa el a chilipaprikák magjait. Mossuk meg és szárítsuk meg a bazsalikomot és a petrezselymet. Turmixoljuk össze az összes hozzávalót gyógynövényes pasztává. Ha szükséges, adjunk hozzá még olívaolajat, és fűszerezzük sóval és borssal.
Megjelölés készként
3.

Süsse meg a halloumit

A halloumi szeleteket kevés olívaolajon aranyszínűre sütjük, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
4.

Fejezze be a salátát

Keverjük össze az összes hozzávalót, és locsoljuk meg az öntettel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként