Kritharaki saláta
szuper könnyű
A kritharaki saláta tökéletes egy grillezéshez vagy akár a nap feljavításához. A kritharaki egy görög tészta, amely nagyobb rizsszemekre hasonlít. Más néven orzo vagy risoni. Az ízletes kis tésztát tökéletesen kombinálják friss hozzávalókkal, például paradicsommal, hagymával és uborkával. Egy kis citrommal, olívaolajjal, sóval és borssal fűszerezve ez a saláta biztos, hogy a következő büféasztal dísze lesz. Miért ne próbálná ki most azonnal?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g kritharaki tészta | |
1/2 uborka | |
200 g koktélparadicsom | |
150 g feta sajt | |
100 g fekete olajbogyó kimagozva | |
1/2 lilahagyma | |
1/2csokor petrezselyem | |
2evőkanál olívaolaj | |
1evőkanál citromlé | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
207
Kalóriát
26 g
Szénhidrátokat
7 g
Zsír
8 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Főzze meg a tésztát
Főzzük meg a kritharaki tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő az összetevőket
Mossuk meg az uborkát, a paradicsomot és a petrezselymet. Vágjon fel mindent darabokra. A fetát lecsepegtetjük és összemorzsoljuk. Az olívákat hámozza meg, majd vágja szeletekre. Hámozza meg a hagymát és vágja apróra.
Megjelölés készként
3.
Rendezze el a salátát
Keverjük össze az összes hozzávalót. Ízesítjük olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Az alapöntet alternatívájaként a joghurtos öntet is remekül illik ehhez a salátához!
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.