Mexikói serpenyő
szuper könnyű
A mexikói serpenyő az egyik kedvenc variációnk a raclette nevű játékban. Ez a darált húst, paradicsomot, kukoricát, babot és koriandert tartalmazó étel fűszeres és kiadós. Ideális a sok kis fogás egyikeként, amelyet egy ilyen este alatt elfogyaszthat. Nem gondolja? Ráadásul a serpenyő nagyon gyorsan elkészül, és persze a tetején nem hiányzik a sült sajt sem. Mi mást kérhetne még?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4evőkanál kukorica | |
4evőkanál bab | |
160 g darált marhahús | |
4evőkanál lecsöpögtetett paradicsom | |
1/2csokor koriander | |
4szelet raclette sajt | |
2teáskanál chilipor | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Raclette |
Tápértékek
279
Kalóriát
4 g
Szénhidrátokat
20 g
Zsír
20 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A kukoricát és a babot hideg vízben alaposan öblítse le, majd csepegtesse le. Mossa meg, szárítsa meg és vágja finomra a koriandert.
Megjelölés készként
2.
A serpenyő előkészítése
Adja a serpenyőbe a lecsöpögtetett paradicsomot és a darált húst. Sóval, borssal és chilivel fűszerezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.