Napraforgó tej
A napraforgótej vagy napraforgómagtej kiváló alternatívája a hagyományos tehéntejnek. Krémes, ízletes és más diótejekhez képest olcsó. A napraforgómagtej még akkor is megoldást jelent, ha dióallergiás. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően antioxidánsokban gazdag. A napraforgótejet vaníliával és juharsziruppal ízesítettük. Így alkalmas ivásra és reggeli zabkásához is. Természetesen nem kell ízesítenie a tejet, ez csak Önön múlik.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
55 g pörköletlen, héjas napraforgómag | |
1csipetnyi tengeri só | |
2teáskanál juharszirup | |
1teáskanál vaníliakivonat |
Segédeszközök
Tejkészítő |
Tápértékek
128
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a tejfőzőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.
Állítsa be a tejkészítőt
Nyomja meg a bekapcsolás gombot, majd a "Választás" gombbal válassza ki a dióprogramot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag körülbelül 200 ml napraforgó tejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A diótej előállítása után a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.