Narancsos jégkrém
szuper könnyű
A narancsos jégkrém egy gyermekkori klasszikus. Szeretné gyorsan és egyszerűen elkészíteni otthon? Fogja a jégkrémformákat, és máris kezdheti. Egyébként tudta, hogy szinte bármilyen gyümölcsléből készíthet jégkrémet? Csak öntse a levet a formákba, tegye bele a rudakat, és fagyassza le az egészet. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Egyébként van egy remek cikkünk a házi készítésű fagylaltról és annak elkészítéséről. Mindenképpen olvassa el.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 ml narancslé 100%-os gyümölcslé pép nélkül | |
30 g cukor | |
2teáskanál citromlé |
Segédeszközök
Jégkrém formák |
Tápértékek
122
Kalóriát
28 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Oldjuk fel a cukrot
Melegítsük fel a cukrot 100 ml narancslében, és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a fagylaltot
Adjuk hozzá a maradék narancs- és citromlevet, és osszuk el az egészet a fagylaltformákba. Legalább 5 órára, de inkább egy éjszakára tegye hűtőbe, és élvezze.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nem tudja kivenni a jégkrémet a formából, öntsön rá meleg vizet.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.