Négy évszak pizza
A négy évszak pizza – olaszul pizza quattro stagioni – tökéletes pizza a bizonytalanok számára. Ahogy a megnevezése is mutatja, negyedekre van felosztva. Minden negyedre más-más feltét kerül, aminek köszönhetően a pizza verhetetlenül változatos. Egyébként sokan kicsit másképp készítik el a négy évszak pizzát. Például olívabogyóval és szalámival. Mit szeret a legjobban?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2adag Pizzatészta | |
2adag paradicsomszósz | |
100 g sampion gomba | |
100 g articsókaszív (üveges vagy konzerv) | |
1/2 piros paprika | |
100 g főtt sonka | |
100 g mozzarella | |
1TK oregánó | |
só és bors (ízlés szerint) |
Segédeszközök
Pizza sütő vagy pizzakő választható |
Tápértékek
718
Kalóriát
100 g
Szénhidrátokat
17 g
Zsír
37 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
A sütő előmelegítése
Egy sütőpapírral bélelt tepsiben formázzuk kerek és lapos pizzatésztát. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra - a felső és alsó sűtőrész melegítése.
Megjelölés készként
2.
A hozzávalók elkészítése
A sampion gombát és a paprikát mossuk meg. Vágjuk a gombát vékony szeletekre. Távolítsuk el a paprika magházát, majd aprítsuk apró kockákra. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, és szükség esetén vágjuk félbe. Kockázzuk fel a sonkát. A mozzarellát lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük.
Megjelölés készként
3.
A pizzafeltét elkészítése
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük a pizzára. Osztjuk szét a mozzarellát, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal. Mind a 4 negyedre tegyen különböző hozzávalókat - articsókaszíveket, gombát, paprikát és sonkát.
Megjelölés készként
4.
A pizza megsütése
Süsse a pizzát forró sütőben kb. 10 percig, amíg az Ön ízlése szerint átsül.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A pizza még ízletesebb, ha saját pizzasütőjében vagy egy pizzakövön sül meg. Ha megfelelő felszereléssel rendelkezik, most tökéletesen használhatja azt!
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.