Paradicsomos pizzaszósz

A házi paradicsomszósz elkészítése pizzához gyors és egyszerű. Ráadásul a szószt ízlésünk szerint fűszerezhetjük és tökéletesíthetjük, és pontosan tudjuk, hogy mi van benne, ellentétben a polcokról leemelt kész szószokkal. Tehát: csináljuk! Készítse el saját paradicsomszószát, és örvendeztesse meg vendégeit a legközelebbi pizzapartin, vagy egyszerűen csak ajándékozzon magának egy igazi, élvezetes pillanatot.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g paradicsom (szeletelve konzervből, vagy friss)
1TK oregánó
2szál friss bazsalikom
1EK paradicsompüré
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1TK nádcukor
1EK olívaolaj
só és bors (ízlés szerint)
segédeszközök
Keverő opcionális

Tápértékek

64 Kalóriát
6 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
1 g Eiweiß

Munkamenet

1.

Hozzávalók elkészítése

Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg és vágjuk kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.

Párolás

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Megjelölés készként
3.

A szósz elkészítése

Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd forraljuk fel. Fűszerezzük sóval és borssal. Lefedve főzzük alacsony lángon legalább 1 percig. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a paradicsomszószt ízlés szerint pürésíthetjük. Légmentesen zárt edényben a hűtőszekrényben akár 2 hétig is eláll.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag elég egy pizzához.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként