Paradicsomos és mozzarellás szendvicsek
A paradicsomos-mozzarellás panini igazi olasz klasszikus, amelyben minden van. Egyszerű, jó hozzávalók és aromás ízvilág. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között. De a paninik büféasztalokon vagy kisebb vacsoraként is remekül fogyaszthatók. Az olaszból lefordítva a Panino (egyes számban) egyszerűen szendvicset jelent. A paradicsomon és a mozzarellán kívül számos más finomsággal is felturbózhatja a paninit. A kreativitásnak határok ismételten nem szabhatók!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 8szelet fehérkenyér Választhat, a jól felszerelt szupermarketekben panini kenyeret is vásárolhat. | |
| 2 nagy paradicsom | |
| 150 g mozzarella | |
| 8TK genovai pesto | |
| 60 g parmezán vagy vegetáriánus keménysajt | |
| 4szál friss bazsalikom | |
| só és bors ízlés szerint |
Eszközök
| 1 kontaktgrill nem kötelező |
Tápértékek
307
kalória
21 g
szénhidrát
17 g
zsír
16 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az hozzávalókat
A paradicsomot mossa meg és szeletelje vékonyra. Szeletelje a mozzarellát vékony szeletekre. Mossa meg, szárítsa ki és vágja nagyobb darabokra a bazsalikomot. Reszelje le a parmezán sajtot.
Megjelölés készként
2.
Panini feltétek
Kenjen egy vékony réteg pesztót minden kenyérszeletre. A tetejére kerül a mozzarella, a paradicsomszeletek, a parmezán sajt és a bazsalikom. Ízesítse sóval és borssal, majd helyezze a másik szelet kenyeret a szendvics tetejére.
Megjelölés készként
3.
A panini sütése
Süsse a paninit kontaktgrillen vagy serpenyőben kevés olajon vagy sütőben, amíg a sajt megolvad, és a kenyér szép ropogósra sül.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.