Pizzatészta alaprecept

A pizzatészta otthon is elkészíthető néhány egyszerű hozzávalóból. Házi készítésű pizzára vágyik? Készítsük el a tésztát úgy, hogy legyen elég ideje megkelni, és szép puha és levegős legyen. A pizzatészta receptünk meglehetősen egyszerű, és nem igényel túl sok időt a kelesztés. Körülbelül 2 óra elteltével használatra kész. Tudta? Ha van még egy kis idő a pizzapartiig, a tészta lassabban is megkelhet a hűtőben. Rengeteg ideje lesz növekedni és kifejleszteni az aromáját. Ha pedig a buli után kimarad egy kis tészta, akkor jól becsomagolva le is fagyaszthatjuk, és később újra felhasználhatjuk.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g liszt 00-as típusú vagy "pizzaliszt
250 ml langyos víz
20 g friss élesztő
1TK cukor
1TK
1EK olívaolaj
segédeszközök
Konyhai robotgépek opcionális

Tápértékek

436 Kalóriát
90 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
13 g Eiweiß

Munkamenet

1.

Hozzávalók elkészítése

Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg és vágjuk kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.

Párolás

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Megjelölés készként
3.

A tészta adagolása

Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük golyókat, és hagyjuk újra kelni, lefedve, 30 percig.
Megjelölés készként
4.

A tészta formázása és a feltét ráhelyezése

Formázzunk a tésztából nagyjából 30 cm-es pizzákat (ne sodorjuk a tésztát), és ízlés szerint helyezzük rá a kívánt feltétet.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként