Pizzatészta alaprecept
A pizzatészta otthon is elkészíthető néhány egyszerű hozzávalóból. Házi készítésű pizzára vágyik? Készítsük el a tésztát úgy, hogy legyen elég ideje megkelni, és szép puha és levegős legyen. A pizzatészta receptünk meglehetősen egyszerű, és nem igényel túl sok időt a kelesztés. Körülbelül 2 óra elteltével használatra kész. Tudta? Ha van még egy kis idő a pizzapartiig, a tészta lassabban is megkelhet a hűtőben. Rengeteg ideje lesz növekedni és kifejleszteni az aromáját. Ha pedig a buli után kimarad egy kis tészta, akkor jól becsomagolva le is fagyaszthatjuk, és később újra felhasználhatjuk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g liszt 00-as típusú vagy "pizzaliszt | |
250 ml langyos víz | |
20 g friss élesztő | |
1TK cukor | |
1TK só | |
1EK olívaolaj |
segédeszközök
Konyhai robotgépek opcionális |
Tápértékek
436
Kalóriát
90 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
13 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
Hozzávalók elkészítése
Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg és vágjuk kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Párolás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Megjelölés készként
3.
A tészta adagolása
Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük golyókat, és hagyjuk újra kelni, lefedve, 30 percig.
Megjelölés készként
4.
A tészta formázása és a feltét ráhelyezése
Formázzunk a tésztából nagyjából 30 cm-es pizzákat (ne sodorjuk a tésztát), és ízlés szerint helyezzük rá a kívánt feltétet.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.