Rozmaringos burgonya

A rozmaringos burgonya az egyik kedvenc köretünk. Mert Németországban a burgonya mint köret nagyon népszerű. Sült, főtt vagy sütőben elkészített: A burgonya minden formában jöhet. Egyszerű receptünkben ezért kis burgonyát veszünk, negyedeljük, és rozmaringgal és fokhagymával szépen a sütőben hagyjuk. Úgy hangzik, mintha ez lenne az a köret, amire szüksége van a következő étkezéskor? Próbálja ki receptünket!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg burgonya apró
4 gerezd fokhagyma
1csokor rozmaring
3evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Sütőforma

Tápértékek

250 Kalóriát
36 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

A fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, megszárítjuk, a leveleket eltávolítjuk a szárról, és finomra vágjuk. Vágjuk a burgonyát negyedekre, és alaposan öblítsük le hideg vízzel.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
3.

Rozmaringos burgonyát sütünk

Keverjük össze a burgonyát a fokhagymával, rozmaringgal, olívaolajjal, sóval és borssal, tegyük egy tepsibe, és süssük kb. 40 percig, amíg aranybarnára sül.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként