Sárgarépa fetával
szuper könnyű
A fetás sárgarépa az egyik legnépszerűbb köretünk. A sárgarépa, a krémes feta, a friss fűszernövények, a fokhagyma és az olaj kombinációja egyszerűen verhetetlen, amint kikerül a sütőből. Akár sütéshez, vegetáriánus ételekhez vagy csak úgy. A sárgarépa fetával mindig jó ízű.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g sárgarépa | |
200 g feta | |
1/2csokor petrezselyem | |
1/2csokor rozmaring | |
1/2csokor kakukkfű | |
1 gerezd fokhagyma | |
2evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Sütőforma |
Tápértékek
188
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
9 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a címet
A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk negyedekre. Mossuk meg a fűszernövényeket, szárítsuk meg és tépjük le a leveleket a szárról. Finomra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. A fetát lecsepegtetjük és összemorzsoljuk.
Megjelölés készként
2.
Melegítse elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
3.
Készítse el a sárgarépát
Keverje össze az összes hozzávalót egy tepsiben, és süsse körülbelül 30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul és részben megbarnul.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.