Sütőben sült zöldségek
A sütőben sült zöldségeket könnyű elkészíteni, mindig jó ízűek és egészségesek is. Mi mást kívánhatna még? Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan szeretjük ízesíteni a sült zöldségeket. Mi a jó benne? Ez alapvetően az alaprecept. Attól függően, hogy mink van otthon, bármit hozzáadhatunk a sült zöldségekhez, amit csak szeretnénk. Egy kis sütőtök vagy néhány édesburgonya őszre? Az Ön kreativitásának nincsenek határai.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 burgonya keményebb | |
1 cukkini | |
10 cherry paradicsom | |
1 paprika | |
1 padlizsán | |
1 hagyma | |
2 gerezd fokhagyma | |
2szál kakukkfű | |
2szál rozmaring | |
2EK olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
147
Kalóriát
14 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
Mossuk meg a burgonyát, a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt és a paradicsomot. A paprikából távolítsuk el a magházat, és vágjuk kockákra a zöldségeket.
Megjelölés készként
2.
Hagyma és fokhagyma előkészítése
Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát nagy kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig finomra.
Megjelölés készként
3.
Készítse elő a fűszernövényeket
Keverjük össze olívaolajjal, sóval és fűszerekkel.
Megjelölés készként
4.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
5.
Zöldségsütés sütőben
A zöldségeket jól összekeverjük a fűszernövényes keverékkel, sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és körülbelül 35 percig sütjük, amíg a zöldségek el nem érik a kívánt pirulási fokot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.