Sütőtökös gnocchi kakukkfüves vajjal
A sütőtökös gnocchi számunkra ősszel igazi fénypont. Saját kezűleg is elkészítheti otthon, pontosan tudja, mi van bennük, és saját ízlése szerint ízesítheti. Inspirációként ma kakukkfüves vajon sült sütőtök gnocchit mutatunk be szalonnával és fokhagymával tálalva. Egy kiadós kombináció, amely egyszerűen ellenállhatatlan.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| Hozzávalók 6 adag gnocchihoz használja a gnocchi receptünket, és cserélje ki 500 g burgonyát hokkaido sütőtökkel | |
| 1evőkanál olívaolaj | |
| 1 gerezd fokhagym | |
| 1/2csokor kakukkfű | |
| 100 g kockára vágott szalonna | |
| 50 g parmezán | |
| só és bors ízlés szerint | 
Eszközök
| Burgonyanyomó vagy burgonyareszelő | |
| gnocchi-deszka választható | 
Tápértékek
					409
											Kalóriát
									
							
					56 g
											Szénhidrátokat
									
							
					14 g
											Zsír
									
							
					14 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					A gnocchi elkészítése
A gnocchi elkészítésekor kövesse az alapreceptet. Azonban 1 kg burgonya helyett használjon 500 g hokkaidó sütőtököt és 500 g burgonyát. Ellenkező esetben járjon el ugyanúgy. Ha szükséges, használjunk még kevés lisztet vagy burgonyakeményítőt  
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Hozzávalók a sütéshez
A szalonnát serpenyőben kis lángon megpirítjuk, majd félretesszük. A gnocchit külön-külön a maradék szalonnazsírban süssük ropogósra. Tegye félre.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
			A kakukkfű vaj elkészítése
A fokhagymát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az olívaolajat és a vajat lassan melegítsük fel egy serpenyőben (ügyeljünk arra, hogy a vaj ne barnuljon meg). Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gnocchit és a szalonnát, sózzuk, borsozzuk, és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A gnocchit ugyanúgy elkészítheti, mint az alapreceptünkben, csak egy kicsivel több lisztet és szükség esetén egy kis burgonyakeményítőt használhat, hogy a tészta szilárdabb legyen.			
					
				A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




