Töltött burgonyagolyók

Töltött burgonyagombóc krémes sajttöltelékkel és ropogós panko bevonattal! Már most csorog a nyálunk. Önnek is? Higgye el, egy kis extra erőfeszítést mindenképpen megér egy ilyen finomság elkészítése. Ezenkívül a forrólevegős sütőnek köszönhetően csökkenti a kalóriák mennyiségét. És a golyók még mindig ugyanolyan finomak lesznek. Egyébként: Krémsajt helyett cheddarral, mozzarellával vagy más finomsággal is meg lehet tölteni a golyókat. Szeretjük azt az apró trükköt, hogy a túrógombócokat lefagyasztjuk, majd burgonyapürével és zsemlemorzsával bevonjuk. De mint mindig, legyen kreatív, és módosítsa a receptet, ahogy Önnek tetszik!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg burgonya
2 evőkanál vaj
2evőkanál burgonyakeményítő
100 g krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor
1/2 citrom
50 g panko liszt vagy zsemlemorzsa
3evőkanál növényi olaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

147 Kalóriát
19 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Töltelék elkészítése

Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Keverje össze az egészet a krémsajttal. Sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
2.

Fagyassza le a tölteléket

Két teáskanál segítségével formázzon a sajtkeverékből kis golyókat, és helyezze őket egy fóliával bélelt tányérra. Tegye őket a fagyasztóba.
Megjelölés készként
3.

Főzzük meg a burgonyát

Hámozzuk meg a burgonyát, és bő, sós vízben főzzük puhára. Öntse le a vizet, és pürésítse a burgonyát. Keverjük bele a vajat és a keményítőt. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
4.

Töltse meg a burgonyagolyókat

Készítsünk burgonyapürét, túrógombócokat és egy tányér panko lisztet. Nedves kézzel kanalazzon ki egy kis maréknyi burgonyapürét, lapítsa el egy kicsit, tegyen a közepébe egy golyó krémsajtot, és formázza köré a burgonyás keveréket. Forgassa meg a golyót panko lisztben, és tegye egy tányérra. Folytassa így az összes burgonyapürével.
Megjelölés készként
5.

Süssük burgonyagolyókat

A burgonyagolyókat tegyük sütőpapírral bélelt serpenyőbe. Ecsettel megkenjük és meglocsoljuk egy kevés növényi olajjal, és kb. 15 percig sütjük. A golyókat megfordítjuk, újra meglocsoljuk olajjal, és további 15 percig sütjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként